We zijn nu meer dan drie maanden na de start van de Coronacrisis die alles on hold zette. Onze lokale handelaars liepen vele inkomsten mis, terwijl de meeste kosten bleven lopen. Na lange tijd van onzekerheid hebben we nu al meer duidelijkheid over wat kan en mag. Zo kunnen lokale handelaars, ondernemers hun zaak opnieuw openen. Met de zomer voor de deur verwacht Oostende ook opnieuw dagelijks duizenden bezoekers te mogen verwelkomen. Er is perspectief.
Het moet dan ook mogelijk zijn om als stad concrete maatregelen in te voeren om onze lokale handelaars, ondernemers ademruimte te bieden. Deze sector is uiteraard één van de belangrijke factoren voor de Oostendse tewerkstelling en daarom stel ik graag volgende vragen:
1) Is de uitbreiding van terrassen de enige concrete maatregel die werd genomen in voordeel van de horeca of zijn er nog maatregelen genomen of in de maak?
2) De Stad ontvangt extra middelen van de bovenlokale overheid / overheden. Zal de Stad deze middelen inzetten om tussen te komen in de extra kosten die o.a. de horeca heeft gemaakt om alles coronaproof te maken?
3) Er werd een bedrag van 500.000 euro vrijgemaakt binnen het Economisch Huis Oostende. Hoe wordt dat bedrag precies aangewend, verdeeld?